OBS Wantijschool

De basis voor een goede toekomst!

De Wantijschool is één van de dertien basisscholen in Dordrecht gelegen aan de Maasstraat in de wijk de Staart en aan het Oranje Vrijstaatplein in de wijk het Reeland. De Wantijschool kan het best omschreven worden als een kleinschalige en rustige buurtschool. Deze rust valt meteen op bij binnenkomst en is mede het resultaat van de ervaren en betrokken leerkrachten. Daarnaast is de school vanaf schooljaar 2019 - 2020 gestart als Daltonschool in opleiding. Over ongeveer 3 jaar willen we een officiële Daltonschool zijn. In de schoolgids kunt u alle ontwikkelingen lezen.

De Wantijschool is een basisschool waar peuteropvang en basisschool onder één dak te vinden zijn. Op locatie Noordhove is tevens de buitenschoolse opvang inpandig.

Vanaf 2 jaar zijn kinderen welkom op de voorschool (peuterspeelzaal) om te wennen aan het samenspelen en om naar school te gaan. Alle activiteiten op de voorscholen zijn afgestemd op en met de Wantijschool zodat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met een goede basis kunnen doorstromen. Tevens geven wij de peuters de mogelijkheid om spelenderwijs te wennen aan de basisschool met Otto de Ontdekker. Deze opvang is voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Eén dagdeel per week gaan zij dan naar de basisschool.

Op de vierde verjaardag breekt dan eindelijk het moment aan: uw kind mag naar de basisschool en dat levert niet eens zo’n grote verandering op. Het gebouw, het schoolplein en de manier van werken is dan vaak al bekend. In de basisschoolperiode is buitenschoolse opvang mogelijk. In dat geval kunnen kinderen zowel voor- als na schooltijd gebruik maken van de opvang.

De Wantijschool werkt met een continurooster. De kinderen blijven dan tussen de middag op school om samen te lunchen en te spelen. Op de Wantijschool worden de kinderen voorbereid op de volgende belangrijke stap: het voortgezet onderwijs.